Despre noi

Misiunea companiei este de a oferi servicii si produse de calitate, in conditii de parteneriate durabile clientilor nostri.

Serviciile si produsele oferite sunt:

-          Servicii de distributie presa si carte

-          Servicii de transport si logistica de presa si carte

-          Carte (titluri adresate copiilor, carti de retete culinare sau din categoria “do-it-yourself”)

Mara Business Solutions a intrat pe piata serviciilor de distributie de presa din Romania in anul 2010, dezvoltand parteneriate atat cu cele mai importante trusturi de presa si edituri, cat si cu importante retele de magazine si chioscuri de presa (ex. LS Travel Retail, reteaua  Octagon, Desteptarea Bacau, retelele Chioscul de Ziare din Tulcea si Teleorman, GY-Dany Valcea, Tipolialis Bucuresti, Alfa Press Bucuresti, reteaua Press One din Aeroportul Otopeni etc).

Distribuim peste 350 de titluri de presa, 50 de titluri de carte catre un numar de peste 80 de clienti. Colaboram cu editurile Nemira, Joy Publishing House, Orizonturi, Eminescu, Integral.

Acoperim cu precadere zona de Est a tarii, prin cele 3 trasee operate cu masinile noastre in regim de presa cotidiana. Zilnic parcurgem aproape 1500 de kilometri !

Dezvoltarea proiectelelor de carte constituie un obiectiv principal al companiei noastre. Domeniile de interes sunt cartile pentru copii, cartile tip part-work (care includ pe langa carte o jucarie sau un alt produs care intregesc oferta),  dar si non-fictiune (sanatate, cooking).

Incepand cu 2011, am derulat impreuna cu Ringier Romania si cu Adevarul Holding proiecte de insert de carte, intr-un tiraj cumulat de peste 100.000 de exemplare vandute in cele 6 proiecte de pana acum.

Din dorinta de a dezvolta proiecte proprii de carte de calitate, cerute de cititorii din Romania, in anul 2014 am creat editura Mara Books & Publishing, publicand primele carti sub aceasta marca (Retete Traditionale Romanesti, colectia de 10 carti LEGO® City sau primele titluri din colectia LEGO®Ninjago).

In decembrie 2015 am scos de sub tipar cartea – marca proprie MARA Books – cu numarul 100.000 ! Aceasta carte este parte a unui proiect de 4 titluri derulat exclusiv cu reteaua Carrefour din seria Meniuri – ne referim aici la cartea “Meniuri de iarna”.

In februarie 2016, Mara Business Solutions a devenit membru BRAT.

Cartile noastre pot fi intalnite in magazinele Inmedio si Relay, Librariile Carturesti, benzinariile OMV, retele de chioscuri de presa, Carrefour, Auchan, Cora, Librariile Nemira, pe site-urile librarie.net, elefant.ro, carturesti.net, clevertoys.ro, elemental.ro.

Actionarii si administratorii companiei Mara Business Solutions (dl. Hadrian Mateescu si d-na. Nicoleta Radulescu) impreuna cu echipa sunt oameni cu experienta in industria presei si a cartii, contribuind de-a lungul timpului la succesul publicatiilor din grupurile Ringier si Adevarul Holding.

Pentru noi, cei de la MARA Business Solutions, ca jucator activ in domeniul distributiei de presa si carte, un concept cheie este SINERGIA!

Ne referim aici la utilizarea serviciilor logistice pentru a distribui presa si carte catre clientii de pe traseele noastre de livrare sau pentru a livra catre clientii nostri o gama cat mai completa de produse si servicii (presa, carte, servicii de reincarcare electronica).

Mara Mobile Communication, parte din grupul nostru, furnizeaza produse si servicii de reincarcare electronica - Orange, Vodafone, Telekom, Focussat, etc catre clienti preponderent din zona distribuitorilor de presa. In cadrul acestei companii am reusit in 2015 sa depasim dublul cifrei noastre de afaceri din 2014!

Pe termen mediu (2016-2017) ne propunem sa ne dezvoltam relatiile comerciale cu clientii nostri din domeniul retelelor de distributie de presa, bazandu-ne pe eficienta economica si pe principiul oferirii unei game cat mai largi de produse si servicii catre aceiasi clienti. Avem, astfel, printre clientii nostri, situatii in care livram ziare, reviste, carte si servicii de reincarcare electronica.  Dorim  sa avem cat mai multi astfel de clienti multumiti!

Incepand cu 2016 ne vom desfasura activitatea intr-un depozit modern, cu dotari complete, amplasat strategic in zona de Nord a Bucurestiului.

Vom fi astfel in masura, inca din prima parte a anului 2016, sa oferim servicii de depozitare sau de procesare comenzi  pentru editori, distribuitori de presa sau edituri de carte pentru care va deveni mai eficienta o solutie de externalizare a a costurilor de depozitare, prelucrare si transport la punctele de vanzare.

Ne propunem de asemenea cresterea numarului de clienti carora le distribuim carti.

Toate aceste planuri sunt corelate cu mentinerea profitabilitatii si cresterea cifrei de afaceri 

intr-o piata tot mai competitiva si restransa (acolo unde vorbim de piata presei scrise). Avem in vedere (bineinteles – respectam proportiile la care ne raportam!) sloganul prezent la sediul partenerilor nostri de la Kaufland – “ Cine inceteaza se se dezvolte, inceteaza sa devina mai bun!

Tuturor clientilor si partenerilor nostri le multumim pentru colaborarea de pana acum si le dorim un an 2016 plin de reusite !

Pentru orice informatii legate de cereri de oferte sau propuneri de colaborare, va invitam sa ne contactati la adresa de e-mail hadrian.mateescu@marasolutions.ro